Jump to content
The World News Media

Πού είναι οι θεοί σου τους οποίους έκανες για τον εαυτό σου; Ας εγερθούν, αν μπορούν να σε σώσουν στον καιρό της συμφοράς σου.—Ιερ. 2:28.


Queen Esther

Recommended Posts

  • Member

DT $$.jpg

DT$$$.jpg

Πού είναι οι θεοί σου τους οποίους έκανες για τον εαυτό σου; Ας εγερθούν, αν μπορούν να σε σώσουν στον καιρό της συμφοράς σου.—Ιερ. 2:28.

Ο Ισραήλ δεν αποδείχτηκε πιστός στον Ιεχωβά. Άφησε τα έθνη που λάτρευαν θεούς από ξύλο και πέτρα να τον επηρεάσουν. Αντί να παράγουν καλούς καρπούς ασκώντας την αγνή λατρεία και ενεργώντας ως πιστοί μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Ισραηλίτες παρήγαγαν το σάπιο καρπό της ειδωλολατρίας. (Ωσηέ 10:1, 2) Γι’ αυτό, ο Ιησούς είπε στους υποκριτές Ιουδαίους ηγέτες της εποχής του: «Η βασιλεία του Θεού θα αφαιρεθεί από εσάς και θα δοθεί σε έθνος που παράγει τους καρπούς της». (Ματθ. 21:43) Μόνο όσοι θα συμμετείχαν στη «νέα διαθήκη», την οποία είχε προείπει ο Ιεχωβά μέσω του προφήτη Ιερεμία, θα μπορούσαν να ανήκουν σε εκείνο το νέο έθνος, τον πνευματικό Ισραήλ. Αναφορικά με τους πνευματικούς Ισραηλίτες που θα περιλαμβάνονταν σε εκείνη τη νέα διαθήκη, ο Ιεχωβά είχε προφητεύσει: «Θα γίνω Θεός τους, και αυτοί θα γίνουν λαός μου». (Ιερ. 31:31-33) Ο Ιεχωβά έκανε τον πνευματικό Ισραήλ λαό του τον πρώτο αιώνα. w14 15/11 4:17-19

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 208
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.