Jump to content
The World News Media

Συνέχισαν να Υπηρετούν Παρά τις Απειλές


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

Συνέχισαν να Υπηρετούν τον Ιεχωβά Παρά τις Απειλές

Οι αδελφοί και οι αδελφές μας δεν τρομοκρατήθηκαν και συνέχισαν να συναθροίζονται. Με σοφία, οι πρεσβύτεροι πήραν προληπτικά μέτρα για να προστατέψουν τους ευαγγελιζομένους. Ο αδελφός Αντρέ Καρμπονό, ένας Καναδός δικηγόρος που υπερασπιζόταν τους αδελφούς μας εκείνα τα χρόνια, θυμάται: «Κάποιος αδελφός στεκόταν συνήθως κοντά στον χώρο της συνάθροισης με ένα κινητό. Αν έβλεπε να πλησιάζει όχλος, προειδοποιούσε αμέσως τους πρεσβυτέρους για πιθανή επίθεση».
Το σπίτι της οικογένειας Σαμογιάν και μια αποθήκη εντύπων καταστράφηκαν από εμπρηστές
Εμπρηστές κατέστρεψαν το σπίτι της οικογένειας Σαμογιάν (αριστερά) και μια αποθήκη εντύπων (δεξιά)

Έπειτα από κάθε περιστατικό, δύο εκπρόσωποι του γραφείου τμήματος επισκέπτονταν τους αδελφούς για να τους ενισχύσουν. «Το αξιοσημείωτο ήταν», λέει ο Αντρέ, «ότι οι εκπρόσωποι του γραφείου τμήματος έβρισκαν συνήθως έναν χώρο συνάθροισης κατάμεστο από χαρούμενους, χαμογελαστούς αδελφούς και αδελφές».

Οι αδελφοί στη Γεωργία αντιμετώπισαν διώκτες εντός και εκτός του δικαστηρίου
Οι αδελφοί ήρθαν αντιμέτωποι με διώκτες εντός και εκτός του δικαστηρίου

Όσοι δεν επηρεάζονταν άμεσα από τις επιθέσεις, όπως τα άτομα που μελετούσαν τη Γραφή, έδειχναν παρόμοια αποφασιστικότητα. Ο Αντρέ θυμάται τη συζήτηση που είχε με  μια γυναίκα η οποία θα γινόταν αβάφτιστη ευαγγελιζόμενη. Εκείνη του είπε: «Όταν είδα αυτές τις επιθέσεις στην τηλεόραση, κατάλαβα τη διαφορά ανάμεσα στους αληθινούς και στους ψεύτικους Χριστιανούς, και εγώ θέλω να είμαι αληθινή Χριστιανή».

Υπερασπίζονται με Θάρρος Ομοπίστους

Εκείνα τα δύσκολα χρόνια, οι ευαγγελιζόμενοι έδειξαν υποδειγματική πίστη και θάρρος παραμένοντας πολυάσχολοι στο έργο κηρύγματος. Όσοι υπερασπίζονταν τους ομοπίστους τους στο δικαστήριο εκδήλωσαν παρόμοια πίστη.

 Οι Μάρτυρες κακοπαριστάνονταν συχνά στις ειδήσεις ως άνθρωποι που διαλύουν οικογένειες, δεν δέχονται ιατρική περίθαλψη και δρουν εναντίον του Κράτους. Οι δικηγόροι που τους υπερασπίζονταν ουσιαστικά έθεταν σε κίνδυνο τη φήμη και τη σταδιοδρομία τους.

Αδελφοί από το Νομικό Τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών
 

Θαρραλέοι αδελφοί από το Νομικό Τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών υπερασπίστηκαν ομοπίστους τους στο δικαστήριο

Ο Τζον Μπερνς, ένας δικηγόρος από το γραφείο τμήματος του Καναδά που βοήθησε τους Γεωργιανούς αδελφούς εκείνα τα χρόνια, θυμάται: «Ντόπιοι αδελφοί και αδελφές οι οποίοι ήταν δικηγόροι προσφέρονταν να βοηθήσουν. Παρά τις πιθανές επιπτώσεις στη δουλειά τους, δεν φοβούνταν να πάνε στο δικαστήριο και να δηλώσουν ότι είναι  Μάρτυρες του Ιεχωβά». Εκείνοι οι θαρραλέοι Μάρτυρες συνέβαλαν «στην υπεράσπιση και νομική εδραίωση των καλών νέων».Φιλιπ. 1:7.

Οι Γεωργιανοί Καταγγέλλουν τη Βία

Στο μεταξύ, οι βιαιοπραγίες κατά των Μαρτύρων συνεχίζονταν. Γι’ αυτόν τον λόγο, από τις 8 Ιανουαρίου 2001, οι Μάρτυρες κυκλοφόρησαν μια αίτηση με την οποία ζητούσαν προστασία από τις οχλοκρατικές επιθέσεις καθώς και την ποινική δίωξη όσων είχαν επιτεθεί σε ειρηνικούς πολίτες.

Ο αδελφός Μπερνς εξηγεί τον σκοπό της αίτησης: «Στόχος μας ήταν να φανεί ότι οι περισσότεροι Γεωργιανοί αποδοκίμαζαν τέτοιου είδους βία κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά και ότι στην ουσία υπαίτιοι ήταν μια μικρή ομάδα θρησκευτικών εξτρεμιστών».

Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, 133.375 ενήλικοι από όλες τις περιοχές της Γεωργίας—στην πλειονότητά τους Ορθόδοξοι— υπέγραψαν την αίτηση. Αν και αυτή παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο Σεβαρτνάντζε, η βία δεν σταμάτησε. Οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές συνέχισαν να στοχοποιούν εσκεμμένα τους Μάρτυρες.

Χιλιάδες άτομα υπέγραψαν μια αίτηση που καταδίκαζε τη βία κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά
 

Χιλιάδες Γεωργιανοί υπέγραψαν μια αίτηση που καταδίκαζε τη βία κατά των Μαρτύρων

Παράλληλα, ο Ιεχωβά συνέχιζε να ευλογεί τον λαό του. Ενόσω οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον λαό του Θεού, ο Ιεχωβά Θεός καλούσε πολλά ειλικρινή άτομα να βγουν από την ψεύτικη θρησκεία.

Συνέχισαν να Υπηρετούν τον Ιεχωβά Παρά τις Απειλές
https://www.jw.org/el/εκδόσεις/βιβλία/βιβλίο-έτους-2017/γεωργία/απειλές-θρησκευτικών-εξτρεμιστών/

 

Λεηλατημένο σπίτι Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γεωργία

Παρά την καταστροφή των περιουσιακών τους στοιχείων, οι αδελφοί και οι αδελφές μας συνέχισαν να υπηρετούν τον Ιεχωβά

Οι Θρησκευτικοί Εξτρεμιστές Δεν Σταμάτησαν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.pdf

Link to comment
Share on other sites


  • Views 272
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.