Jump to content
The World News Media

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας Αποφασίζει


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΡΩΣΙΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας Αποφασίζει να Διαλύσει Άλλο Ένα Σωματείο με την Κατηγορία του Εξτρεμισμού

Στις 9 Φεβρουαρίου 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη διάλυση της Τοπικής Θρησκευτικής Οργάνωσης (ΤΘΟ) των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μπιρομπιτζάν. Το Δικαστήριο υποστήριξε την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου το οποίο χαρακτήρισε εξτρεμιστική την ΤΘΟ και απαγόρευσε τη θρησκευτική της δράση.

Η απόφαση στηρίχτηκε σε χαλκευμένα στοιχεία. Τον Φεβρουάριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016, αστυνομικοί τοποθέτησαν απαγορευμένα θρησκευτικά έντυπα σε κάποιον νοικιασμένο χώρο που χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες για λατρεία, και ύστερα «ανακάλυψαν» αυτές τις εκδόσεις. Στο περιστατικό του Ιανουαρίου, μασκοφόροι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων διέκοψαν μια θρησκευτική συγκέντρωση και τοποθέτησαν έντυπα κάτω από ένα κάθισμα παρουσία των ατόμων που παρευρίσκονταν στη συγκέντρωση.

Η ΤΘΟ του Μπιρομπιτζάν, που βρίσκεται στην Αυτόνομη Εβραϊκή Περιφέρεια της Ρωσίας, είναι η πρώτη ΤΘΟ η οποία διαλύεται αφότου το Δικαστήριο της Πόλης της Μόσχας κατέστησε εκτελεστή την προειδοποίηση του Γενικού Εισαγγελέα προς τα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων στη χώρα.

Link to comment
Share on other sites


  • Views 410
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.