Jump to content
The World News Media

Περού: Αλλεπάλληλες Πλημμύρες και Κατολισθήσεις


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΠΕΡΟΥ

Περού: Αλλεπάλληλες Πλημμύρες και Κατολισθήσεις

702017109_univ_cnt_01_sm.jpg

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε 24 από τις 25 περιφέρειες του Περού, και τα δελτία καιρού προβλέπουν ότι αυτές οι συνθήκες θα συνεχιστούν. Το ύψος της βροχόπτωσης στη χώρα ήταν 10 φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο την εποχή των βροχών (Δεκέμβριο ως Μάρτιο). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παρέχουν βοήθεια στους ομοπίστους τους καθώς και σε άλλα θύματα της καταστροφής.

Πάνω από 530 σπίτια Μαρτύρων του Ιεχωβά έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, συμπεριλαμβανομένων 6 χώρων λατρείας (Αίθουσες Βασιλείας). Εκθέσεις δείχνουν ότι στην πόλη Χουαρμέι, η οποία απέχει 288 χιλιόμετρα από τη Λίμα, πολλοί Μάρτυρες παγιδεύτηκαν από τα νερά της βροχής στις οροφές των σπιτιών τους.

Το γραφείο τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Περού οργάνωσε οχτώ επιτροπές παροχής βοήθειας ώστε να φροντίσουν τους Μάρτυρες στις πληγείσες περιοχές, μεταξύ αυτών και στις 12 περιφέρειες τις οποίες η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι επιτροπές παροχής βοήθειας έχουν ήδη προσφέρει στα θύματα 22 τόνους τροφίμων και πάνω από 22.000 λίτρα πόσιμου νερού. Άλλοι 48 τόνοι τροφίμων και πάνω από 9.000 λίτρα πόσιμου νερού θα σταλούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Εκατοντάδες Μάρτυρες στο Περού έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στο έργο καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών.

Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά υποστηρίζει τις προσπάθειες παροχής βοήθειας από τα κεντρικά τους γραφεία, χρησιμοποιώντας χρήματα που συνεισφέρονται για το παγκόσμιο έργο κηρύγματος των Μαρτύρων.

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, +1-845-524-3000

Περού: Norman R. Cripps, +51-1-708-9000

Link to comment
Share on other sites


  • Views 187
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.