Jump to content
The World News Media

Υποσχέθηκε ο Ιησούς στον Κακοποιό Ζωή στον Ουρανό;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

2013164_univ_lsr_lg.jpg

Το ερώτημα εγείρεται επειδή ο Ιησούς υποσχέθηκε στον εγκληματία που εκτελέστηκε δίπλα του μελλοντική ζωή στον Παράδεισο, λέγοντας: «Αληθινά σου λέω σήμερα, θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο». (Λουκάς 23:43) Προσέξτε ότι ο Ιησούς δεν ανέφερε πού θα ήταν αυτός ο Παράδεισος. Μήπως, λοιπόν, εννοούσε ότι ο κακοποιός θα πήγαινε μαζί του στον ουρανό;

Κατ’ αρχάς, ας εξετάσουμε αν ο κακοποιός ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις για ουράνια ζωή. Οι άνθρωποι με ουράνια προοπτική έχουν βαφτιστεί στο νερό και με άγιο πνεύμα. Ως εκ τούτου, είναι γεννημένοι από το πνεύμα μαθητές του Ιησού. (Ιωάννης 3:3, 5) Μια άλλη προϋπόθεση είναι να συμμορφώνονται με τους ηθικούς κανόνες του Θεού και να εκδηλώνουν ιδιότητες όπως εντιμότητα, ακεραιότητα και συμπόνια. (1 Κορινθίους 6:9-11) Επίσης, πρέπει να παραμείνουν όσιοι στον Θεό και στον Χριστό ως το τέλος της επίγειας πορείας τους. (Λουκάς 22:28-30· 2 Τιμόθεο 2:12) Μόνο αν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις αποδεικνύονται άξιοι να αναστηθούν και ικανοί να αναλάβουν τη βαρυσήμαντη ευθύνη που τους περιμένει στον ουρανό, δηλαδή το να υπηρετήσουν μαζί με τον Χριστό ως ιερείς και βασιλιάδες επί της ανθρωπότητας για χίλια χρόνια.Αποκάλυψη 20:6.

Αντίθετα, ο κακοποιός δίπλα στον Ιησού έζησε και πέθανε ως εγκληματίας. (Λουκάς 23:32, 39-41) Βέβαια, εκδήλωσε σεβασμό όταν είπε στον Ιησού: «Θυμήσου με όταν έρθεις στη βασιλεία σου». (Λουκάς 23:42) Εντούτοις, δεν ήταν βαφτισμένος, γεννημένος από το πνεύμα μαθητής του ούτε είχε δημιουργήσει υπόμνημα ορθής διαγωγής και πιστής υπομονής. Θα ήταν άραγε λογικό να του υποσχεθεί ο Ιησούς ουράνια βασιλεία μαζί με τους πιστούς ακολούθους του οι οποίοι είχαν αποδείξει την ακεραιότητά τους;Ρωμαίους 2:6, 7.

Σκεφτείτε: Αν κάποιος σας ζητούσε να τον συγχωρήσετε επειδή σας έκλεψε χρήματα, ίσως αποφασίζατε να μην του κάνετε μήνυση. Θα του αναθέτατε, όμως, τη διεύθυνση της επιχείρησής σας ή τη φροντίδα της οικογένειάς σας; Αυτές τις ευθύνες θα τις προορίζατε μόνο για άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης σας. Παρόμοια, εκείνοι στους οποίους προσφέρεται η ελπίδα ζωής στον ουρανό πρέπει να παρέχουν ακλόνητη βάση ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα τηρούν τους δίκαιους κανόνες του Θεού όταν κυβερνούν την ανθρωπότητα. (Αποκάλυψη 2:10) Ο κακοποιός, παρότι υπήρξε προφανώς ειλικρινής στην έκκληση που έκανε την τελευταία στιγμή, δεν παρείχε τέτοια βάση.

Δεν του είπε, όμως, ο Ιησούς ότι θα ήταν μαζί του στον ουρανό την ίδια μέρα; Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, εφόσον ούτε ο Ιησούς εισήλθε στον ουρανό εκείνη τη μέρα. Απεναντίας, βρισκόταν τρεις μέρες «στην καρδιά της γης»—τον τάφο. (Ματθαίος 12:40· Μάρκος 10:34) Ακόμη και μετά την ανάστασή του, παρέμεινε στη γη 40 μέρες προτού αναληφθεί στον ουρανό. (Πράξεις 1:3, 9) Επομένως, ο κακοποιός δεν θα μπορούσε να είναι στον ουρανό μαζί με τον Ιησού εκείνη τη μέρα.

Σε ποιον Παράδεισο, λοιπόν, επρόκειτο να εισέλθει ο κακοποιός; Μετά την ανάσταση, θα βρίσκεται στον επίγειο Παράδεισο, τον οποίο θα κυβερνάει ο Ιησούς. (Πράξεις 24:15· Αποκάλυψη 21:3, 4) Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόν τον Παράδεισο και τις απαιτήσεις του Θεού, απευθυνθείτε σε κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά.

 

Η Σκοπιά  |  Μάρτιος 2013 
 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 488
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.