Jump to content
The World News Media

ποιον σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Κάρολος Τέηζ Ρώσσελ;


ARchiv@L

Recommended Posts

  • Moderator

1102014268_univ_lsr_lg.jpg

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κάρολος Τέηζ Ρώσσελ και μερικοί σύντροφοί του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την αληθινή Χριστιανική λατρεία. Προκειμένου να μπορέσει η Γραφική αλήθεια να διαδοθεί σε διάφορες γλώσσες, η Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Σιών έγινε νομικά αναγνωρισμένο σωματείο το 1884, με πρόεδρο τον αδελφό Ρώσσελ.* Εκείνος ήταν εξαιρετικός μελετητής της Γραφής και εξέθετε άφοβα ως εσφαλμένες δοξασίες όπως η Τριάδα και η αθανασία της ψυχής. Διέκρινε ότι ο Χριστός θα επέστρεφε με αόρατο τρόπο και ότι «οι προσδιορισμένοι καιροί των εθνών» θα τελείωναν το 1914. (Λουκ. 21:24) Ο αδελφός Ρώσσελ έδινε απλόχερα τον χρόνο του, την ενέργειά του και τα χρήματά του για να μεταδώσει αυτές τις αλήθειες σε άλλους. Είναι ξεκάθαρο ότι, σε εκείνο το κρίσιμο χρονικό σημείο, ο αδελφός Ρώσσελ χρησιμοποιήθηκε από τον Ιεχωβά και από την κεφαλή της εκκλησίας.

Ο αδελφός Ρώσσελ δεν επιθυμούσε δόξα από ανθρώπους. Το 1896, ο ίδιος έγραψε:

«Δεν επιθυμούμε καθόλου απόδοση τιμής ή λατρευτικού σεβασμού για το άτομό μας ή για τα συγγράμματά μας· ούτε επιθυμούμε να μας αποκαλούν Αιδεσιμότατο ή Ραββί. Ούτε επιθυμούμε να υιοθετήσουν κάποιοι το όνομά μας».

Αργότερα δήλωσε: «Αυτό δεν είναι έργο ανθρώπου».

 

Η Σκοπιά (Μελέτης) (2017)
 

 

Link to comment
Share on other sites


  • Views 407
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.