Jump to content
The World News Media

Κυριακή 24 Απριλίου


Guest Nicole

Recommended Posts

  • Guest
Guest Nicole

Ο Μωυσής . . . αρνήθηκε να αποκαλείται γιος της κόρης του Φαραώ, επιλέγοντας να υφίσταται κακομεταχείριση με το λαό του Θεού μάλλον παρά να έχει την προσωρινή απόλαυση της αμαρτίας.—Εβρ. 11:24, 25.

Ο Μωυσής έλαβε την καλύτερη κοσμική εκπαίδευση που ήταν διαθέσιμη στην εποχή του, αλλά μήπως τη χρησιμοποίησε για να κάνει καριέρα στην Αίγυπτο, να γίνει ξακουστός ή να αποκτήσει πλούτη; Όχι. Σαφώς, ο Μωυσής χρησιμοποίησε την πνευματική του εκπαίδευση για να προωθήσει το σκοπό του Ιεχωβά. Ο Μωυσής είχε έντονο ενδιαφέρον για τον Ιεχωβά και το λαό Του. Στα 40 του, πίστευε ότι ήταν έτοιμος να βοηθήσει το λαό του Θεού να απελευθερωθεί από τα δεσμά της Αιγύπτου. (Πράξ. 7:23-25) Ωστόσο, πριν του δώσει ο Ιεχωβά αυτόν το διορισμό, ο Μωυσής χρειαζόταν κάτι ακόμα. Έπρεπε να καλλιεργήσει ιδιότητες όπως ταπεινοφροσύνη, υπομονή, πραότητα και εγκράτεια. (Παρ. 15:33) Χρειαζόταν εκπαίδευση η οποία θα τον προετοίμαζε για να υπομείνει τις δοκιμασίες και τις αντιξοότητες που θα έρχονταν στο δρόμο του. w14 15/10 4:11-13

Link to comment
Share on other sites


  • Views 261
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Popular Days





×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service Confirmation Terms of Use Privacy Policy Guidelines We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.